Relaţii cu publicul

Căutare în ştiri

Servicii ON-LINE

Primăria Lugoj

Consiliul Local

Documente publice

Urbanism

Buget local

Achiziţii Publice

Compartiment Investiţii

Evidenţa persoanelor

autorizatii trafic greu

Compartiment Mediu

Protecţie civilă

Poliţia locală

Casa de Cultură

Despre oraş

Alte informaţii

CORINT

[ GRECIA ]

Steag Grecia
Harta Grecia
Stema Assos-Lecheo

Aşezare geografică

Corintul este capitala prefecturii Corinthia din Regiunea Peloponez. Situat la aproximativ 78 de km vest faţă de capitala Atena, oraşul este aşezat în istmul Corint, un teritoriu îngust care uneşte peninsula Peloponez cu partea continentală a Greciei. Oraşul este înconjurat de numeroase aşezări de coastă, beneficiind de multe atracţii turistice naturale: Marea Ionică şi Golful Corint în partea stângă a Istmului Corint, respectiv Marea Egee şi Golful Saronic în partea dreaptă a istmului, Canalul Corint, Munţii Oneia şi Geraneia.

Numele municipalităţii provine de la Vechiul Corint, o cetate-stat în Antichitate. În anul 1858, vechiul oraş Corint, situat la 3 km sud-vest faţă de actualul oraş, a fost distrus de un cutremur. Noul Corint a fost întemeiat pe coasta Golfului Corint.

Populaţie

Potrivit recensământului din 2001, municipalitatea Corint are o populaţie de 36.555 de locuitori.

Economie

Din cele mai vechi timpuri, Corintul a fost centru de comerţ şi industrie în Grecia, cu un port bine dezvoltat. Astăzi, portul este folosit pentru comerţ, iar oraşul este un pol cu o creştere industrială rapidă. Aici sunt produse printre altele cabluri din cupru, produse petroliere, echipamente medicale, plăci ceramice, apă minerală şi diverse băuturi.
Turismul a cunoscut o dezvoltare deosebită în ultimele decenii datorită climei, a frumuseţilor naturale şi a trecutului istoric şi cultural al zonei. Marea, plajele şi mulţimea de situri arheologice şi locuri istorice atrag turişti din toată Grecia şi din întreaga lume.

Ziua şi anul înfrăţirii

Municipalităţile Lugoj şi Assos-Lecheo s-au înfrăţit în data de 29 mai 2004. Ca urmare a reorganizării administrative care a avut loc în Grecia în anul 2011, Assos-Lecheo a fost arondată capitalei administrative a regiunii, şi anume municipalităţii Corint. În august 2011, primarul oraşului Corint, domnul Alexandros Pnevmatikos, a vizitat Lugojul la invitaţia domnului Francisc Boldea. Cu acest prilej s-a hotărât continuarea relaţiei de parteneriat dintre Lugoj şi Assos-Lecheo prin intermediul oraşului Corint. Protocolul de înfrăţire dintre Lugoj şi Corint a fost semnat în data de 17 iulie 2012 de cei doi primari, Francisc Boldea şi Alexandros Pnevmatikos.

Proiecte comune

Relaţiile de colaborare ale Lugojului cu Grecia au început în perioada 2002 – 2003, când trupa de teatru a Casei de Cultură a Municipiului a participat la un festival teatral care a avut loc în localitatea Assos-Lecheo.
Au urmat câteva schimburi culturale reciproce, care au culminat cu semnarea, în 29 mai 2004, a Protocolului de Înfrăţire dintre Lugoj şi Assos-Lecheo. Buna colaborare cu municipalitatea elenă a continuat şi în următorii ani, cu numeroase schimburi culturale reciproce în domeniul artistic: teatru, dansuri folclorice, etc.
În perioada 15-18 iulie 2012, Ansamblul Folcloric „Lugojana” s-a aflat în Corint pentru a participa la festivalul de folclor din oraşul grecesc.

Contact

Primar: Alexandros Pnevmatikos
Municipalitatea Corint
32 Koliatsou str. 20100, Corint
Tel.: 0030-2741-361.095
Fax: 0030-2741-071.700
mail@korinthos.gr
www.korinthos.gr

 

Assos-Lecheo
Assos-Lecheo
Assos-Lecheo
Assos-Lecheo