Relaţii cu publicul

Căutare în ştiri

Servicii ON-LINE

Primăria Lugoj

Consiliul Local

Documente publice

Urbanism

Buget local

Achiziţii Publice

Compartiment Investiţii

Evidenţa persoanelor

autorizatii trafic greu

Compartiment Mediu

Protecţie civilă

Poliţia locală

Casa de Cultură

Despre oraş

Alte informaţii

Oraşe înfrăţite \ Kriva Palanka

Kriva Palanka

[ REPUBLICA MACEDONIA ]

Steag Serbia
Harta Serbia
Stema Vre

Aşezare Geografică

Kriva Palanka este un oraş situat în partea de nord-est a Republicii Macedonia, aproape de Deve Bair, principalul punct de frontieră dintre Macedonia şi Bulgaria. Numele oraşului vine de la albia curbată a râului Kriva şi înseamnă "Râul Curbat". Oraşul este unul dintre cele mai tinere din Macedonia, fiind întemeiat de turci şi având la început rolul de fort. Documentele turceşti consemnează oraşul în 1633. Kriva Palanka are o climă temperat continentală cu ierni moderat de reci, veri moderat de calde şi toamne relativ calde, datorită influenţelor Mării Egee.

Populaţie

Oraşul Kriva Palanka are o populaţie de 14.558 locuitori. Împreună cu localităţile aparţinătoare, Municipalitatea Kriva Palanka are aproape 21.000 de locuitori. Din punct de vedere etnic, macedonenii reprezintă 95%, romii 3%, sârbii 1%, alţii 1%. Populaţia este majoritar ortodoxă. În oraş şi în împrejurimi există numeroase biserici şi mănăstiri, Kriva Palanka fiind renumit în Macedonia pentru una dintre cele mai frumoase mănăstiri, Sfântul Joachim Osogovski.

Economie

Comerţul este foarte dezvoltat, datorită apropierii de graniţa cu Bulgaria. Alte sectoare importante: agricultura (foarte cultivat cartoful, mai puţin porumbul, grâul, orzul, secara, ovăzul) şi mineritul (la Toranica se exploatează plumb, iar la Bentomak se extrage zinc).

Ziua şi Anul înfrăţirii

8 Octombrie 2011

Contact

Primar: Arsencho Aleksovski

Municipalitatea Kriva Palanka

Joakim Osogovski 175, 1330 Kriva Palanka,

Macedonia

Tel. +389 (0)31 375 035

Fax +389 (0)31 375 035

Email: opkp@krivapalanka.gov.mk

www.krivapalanka.gov.mk