Relații cu publicul

Căutare în stiri

Servicii ON-LINE

Primăria Lugoj

Consiliul Local

Informații publice

Achiziții Publice

Compartiment Investiții

Evidența persoanelor

Compartiment Mediu

Protecție civilă

Poliția locală

Despre oraș

Alte informații

Știri

CONFERINTA DE PRESA A PRIMARULUI MUNICIPIULUI LUGOJ 6 decembrie 2011

Primul aspect vizat de domnul primar Francisc Boldea s-a referit la iluminatul de sarbatori care a fost finalizat. "Orasul este pregatit de sarbatori, toate instalatiile fiind montate deja de catre Elba Timisoara. În perioada urmatoare vor fi montate si reflectoarele pentru iluminatul Primariei", a precizat domnul primar.

**********************************************

În continuare edilul sef a precizat ca joi, 8 decembrie, la orele 10.00, va fi dat în folosinta patinoarul artificial din Parcul "George Enescu". Patinoarul va functiona de luni pâna vineri între orele 10.00 - 21.00, iar sâmbata si duminica între orele 10.00 - 22.00. "Activitatea patinoarului va fi coordonata de SPAIDP, iar pentru buna functionare a acestuia vor fi implicati si angajati ai Serviciului Sere si Spatii Verzi si Politia Locala, toti angajati ai administratiei locale, deci nu vor fi cheltuieli suplimentare cu aceasta activitate. Vom propune Consiliului Local în sedinta extraordinara de joi, 8 decembrie, diminuarea tarifului de acces pe patinoar la 5 lei pe serie pe toata durata saptamânii", a mentionat domnul primar.

***********************************************

Urmatorul subiect abordat a fost referitor la Sedinta Extraordinara a Consiliului Local ce va avea loc joi, 8 decembrie, de la orele 14.00.

Pe ordinea de zi sunt cuprinse spre dezbatere urmatoarele propuneri de proiecte:

1. Rectificarea bugetului local pe anul 2011;

2. Modificarea Regulamentului de functionare a patinoarului;

3. Aprobarea tarifelor tehnologice pentru stationarea utilajelor de deszapezire practicate de S.C. Salprest S.A.

"Vreau sa va informez referitor la rectificarea de buget ca, în urma rapoartelor financiare solicitate de la Centrele Financiare de Învatamânt, a rezultat o economie la salarii de 1.143.000 lei, bani pe care îi vom distribui catre celelalte unitati de învatamânt din judet care nu au asigurate fondurile salariale. Vreau sa mentionez ca în municipiul Lugoj profesorii au asigurate salariile pentru acest an", a precizat domnul primar.

Tot în aceasta rectificare de buget este prevazuta si suplimentarea sumei pentru lucrarile de alimentare cu apa si bransamente în satul Tapia - Armadia cu suma de 370.000 lei, precum si subventionarea transportului în comun cu suma de 50.000 lei.

***********************************************

În continuare, domnul primar a precizat ca în urma Sedintei Comandamentului de Iarna s-a hotarât stationarea pe teritoriul municipiului Lugoj a celor patru utilaje de deszapezire, care astfel vor fi pregatite la orice ora sa intervina pentru a asigura pe timpul iernii un trafic normal în oras.

********************************************

În continuare, edilul-sef a vorbit jurnalistilor despre Gala Premiilor "Constiinta si Libertate" care a avut loc sâmbata, 3 decembrie, la Liceul de Muzica "Ion Vidu" din Timisoara, ocazie cu care, în cadrul sectiunii de Administratie Publica Locala, domnul primar a fost premiat pentru promovarea drepturilor la libera exprimare si pentru sprijinirea cultelor religioase si libertatea de religie.

**********************************************

Tot în cadrul conferintei, domnul primar a informat presa despre finalizarea achizitiei publice pentru etapa a IV-a privind refacerea drumurilor asfaltate, pavate si pietruite din municipiul Lugoj.

În aceasta etapa vor fi modernizate 3 loturi de strazi, dupa cum urmeaza:

Lotul I: fundatura Jabarului, Strazile Jabarului, Împaratul Traian, Fagilor partial si Astalas;

Lotul II: întreg Cartierul Strand si strazile Campionilor, Timisului, Bojinca, Muresului si Paul Chinezu;

Lotul III: strazile Tudor Vladimirescu, Cotu Mic, Brâncoveanu, Somesului si Poalele Viilor.

Suma totala la care se ridica aceste lucrari este de aproape 6 milioane de lei. Lucrarile vor începe anul acesta.

***********************************************

Edilul-sef a vorbit jurnalistilor si despre finalizarea lucrarilor de bransament pe strada Olari si finalizarea lucrarilor de bransament la blocurile de pe str. Huniade. De asemenea, au început lucrarile de refacere a trotuarelor de pe strada Fagetului.

"În perioada urmatoare, dupa montarea pompelor, va fi introdusa pe noua conducta apa de la Uzina I si astfel, în curând, cartierele din Lugojul Român vor beneficia de apa de calitate. În acelasi timp vor fi reduse si pierderile de apa de pe conductele vechi. Anul viitor va începe si alimentarea cu apa de calitate a Lugojului German", a declarat domnul primar.

Au fost, de asemenea, finalizate lucrarile de canalizare pe strazile Smârdan si Partizanilor, unde a fost realizata si o statie de pompare pentru a evita pe viitor inundatiile care au loc pe strada Marasesti în cazul ploilor torentiale.

Se lucreaza în continuare la canalizare pe strada Romanilor, în conditii foarte grele, din cauza solului nisipos.

***********************************************

În continuare, edilul sef a precizat ca în data de 1 ianuarie 2012 va avea loc, ca în fiecare an, Revelionul Pensionarilor la Restaurantul Acapulco. Sunt disponibile 500 de locuri, iar pretul unei invitatii este de 10 lei. Invitatiile se vor pune în vânzare prin Directia de Asistenta Sociala în data de joi, 15 decembrie, începând cu orele 8.00.

Referitor la ajutoarele pentru încalzire, domnul primar a precizat ca pâna astazi au fost aprobate 201 cereri de subventie pentru ajutorul la încalzirea cu lemne si 455 la încalzirea cu gaz.

***********************************************

Tot în cadrul conferintei de presa, domnul primar a vorbit jurnalistilor si despre stadiul lucrarilor la parcarile din cartierul Strand si despre faptul ca vor începe lucrarile pentru realizarea celor 160 locuri de parcare în cartierul Cotu Mic.

De asemenea, în curând va fi scoasa la licitatie executia lucrarilor la noul cinematograf. Acesta va avea doua sali de proiectie, una 3D si cealalta 2D, o sala de asteptare, o sala de cinema pentru copii, un spatiu pentru alimentatie publica. Cele doua sali sunt multifunctionale, putând fi folosite si pentru alte activitati, cum ar fi lansari de carte, prezentari, conferinte, seminarii, etc., astfel încât acest cinematograf sa devina un adevarat Centru Cultural al orasului.

***********************************************

Urmatorul subiect abordat a vizat premierea sportivilor lugojeni care va avea loc în 20 decembrie la orele 16.00 în Sala de Consiliu cu ocazia Zilei Lugojului. Vor fi premiati campionii nationali, echipele de lupte si echipa de volei.

Suma totala disponibila pentru aceste premii este de 47.650 lei.

***********************************************

În finalul conferintei de presa, seful executivului a prezentat si programul "Revelionului în strada" care va avea loc între orele 22.00 - 01.00.

"Formatiile care vor fi prezente sunt Craft - Over Project din Timisoara si Dust N' Bones din Ungaria, una dintre cele mai bune formatii tribut ale trupei Guns N' Roses, a precizat domnul primar.

***********************************************

Ultimele zece știri: