Relaţii cu publicul

Căutare în ştiri

Servicii ON-LINE

Primăria Lugoj

Consiliul Local

Documente publice

Urbanism

Buget local

Achiziţii Publice

Compartiment Investiţii

Evidenţa persoanelor

autorizatii trafic greu

Compartiment Mediu

Protecţie civilă

Poliţia locală

Casa de Cultură

Despre oraş

Alte informaţii

Știri

Burse municipale pentru elevii lugojeni

Clic pe imagine pentru a mări
Miercuri, 12 decembrie, de la ora 13.00, la Teatrul Municipal „Traian Grozăvescu”, în prezența primarului Francisc Boldea, s-a desfășurat festivitatea de acordare a burselor municipale pentru semestrul II al anului şcolar 2017-2018.

Municipalitatea lugojeană este printre puținele din țară care acordă burse pentru elevii din clasele V-XII care participă la cel puţin o activitate extracurriculară. Bursele se acordă în conformitate cu un regulament aprobat de Consiliul Local al Municipiului Lugoj.

În funcţie de specificul activităţilor extracurriculare desfăşurate de elevi, bursele municipale sunt împărțite în două categorii – burse municipale civic-culturale şi burse municipale sportive, fiecare dintre acestea având câte trei subcategorii: de excelenţă - în valoare de 100 lei/lună, de performanţă - în valoare de 75 lei/lună şi de merit - în valoare de 50 lei/lună.

Elevii care s-au înscris în program au optat pentru categoria de bursă, iar departajarea lor pe subcategorii s-a realizat pe baza notei finale obţinute, conform unui algoritm de calcul, din performanţele educaţionale şi activitatea extracurriculară.

Pe baza situaţiilor transmise de Consiliile de Administraţie ale unităţilor de învăţământ de stat de pe raza municipiului, Primăria Lugoj a aprobat acordarea următoarelor categorii de burse municipale: 43 de burse civic-culturale, din care 14 burse de excelenţă, 14 burse de performanţă, 15 burse de merit, respectiv 27 de burse sportive, din care 13 burse de excelenţă, 13 burse de performanţă şi o bursă de merit.

Suma totală alocată burselor municipale pentru semestrul II al anului şcolar 2017-2018 este de 27.625 lei, din care 16.000 lei pentru bursele municipale civic-culturale şi 11.625 lei pentru bursele municipale sportive.


13.12.2018




















Ultimele zece Știri: