Relaţii cu publicul

Căutare în ştiri

Servicii ON-LINE

Primăria Lugoj

Consiliul Local

Documente publice

Achiziţii Publice

Compartiment Investiţii

Evidenţa persoanelor

Compartiment Mediu

Protecţie civilă

Poliţia locală

Casa de Cultură

Despre oraş

Alte informaţii

Știri

Continuă lucrările de sistematizarea rutieră a zonei adiacente pieței agroalimentare ”Timișul”

Clic pe imagine pentru a mări
Au fost reluate lucrările la un proiect de anvergură pe care municipalitatea l-a demarat în cursul lunii octombrie a anului trecut. Este vorba de sistematizarea rutieră a zonei Splaiul Morilor. Este un proiect care va schimba complet aspectul zonei din jurul pieței agroalimentare „Timișul”.

Se desfășoară lucrări de amenajare urbanistică (sistematizare rutieră) a unei zone a municipiului Lugoj care este cuprinsă în perimetrul format din: str. Unirii, Piaţa I.C. Drăgan, str. Someşului, str. Gherghinelor, str. Ion Vidu, str. Ştefan cel Mare, str. Insulei şi malul drept al râului Timiş de la autogara Atlassib până la Podul de Fier.

Sistematizarea rutieră va consta în realizarea lucrărilor necesare pentru fluidizarea circulaţiei auto şi pietonale, în condiţii de siguranţă. Se vor executa lucrări de: modernizare a carosabilului, modernizare a trotuarelor, realizarea de noi trotuare aferente malului râului Timiş, realizarea de noi locuri de parcare, echiparea cu semne de circulaţie, realizarea iluminatului public (unde acesta este insuficient sau lipseşte), realizarea de noi spaţii verzi, evacuarea apelor pluviale, realizarea de rampe de acces pentru persoanele cu dizabilităţi, crearea de piste pentru biciclete, realizarea marcajelor rutiere.

Proiectul are în vedere şi fluidizarea traficului rutier prin crearea de sensuri unice care să faciliteze atât accesul cât şi ieşirea din zona respectivă.

Conform contractului, lucrările se vor desfășura pe durata a 14 luni.


12.02.2019

Ultimele zece Știri: