Relaţii cu publicul

Căutare în ştiri

Servicii ON-LINE

Primăria Lugoj

Consiliul Local

Documente publice

Urbanism

Buget local

Achiziţii Publice

Compartiment Investiţii

Evidenţa persoanelor

autorizatii trafic greu

Compartiment Mediu

Protecţie civilă

Poliţia locală

Casa de Cultură

Despre oraş

Alte informaţii

Cetăţeni de onoare \ Brediceanu Mihai

Brediceanu Mihai

[1920 - 2005]

Brediceanu Mihai

S-a născut pe 14 iunie 1920 la Braşov, fiind fiul compozitorului şi folcloristului Tiberiu Brediceanu şi nepotul ilustrului jurist şi tribun bănăţean Coriolan Brediceanu. Studiile artistice le-a început la Conservatorul "Astra" din oraşul natal, iar pregătirea academică a continuat-o la Conservatorul Bucureşti. A absolvit în 1945 Facultatea de Drept din Bucureşti şi a obţinut titlul de doctor în matematică al Universităţii din Bucureşti în 1974.

Maestrul Mihai Brediceanu a fost dirijor invitat principal şi consilier muzical la Syracuse Symphonie Orchester din New York, oraş în care a desfăşurat şi o intensă activitate de visiting professor şi cercetător în domeniul interdisciplinar muzică-matematică.

În perioada 1978-1980 a îndeplinit funcţia de director artistic general al Operei din Istanbul. Este de asemenea fondatorul Orchestrei Simfonice de Tineret din Bucureşti şi al Orchestrei Simfonice din Galaţi. Pentru reuşitele sale artistice, dirijorul Mihai Brediceanu a fost distins cu numeroase ordine şi medalii naţionale. Ca o supremă bucurie pentru lugojenii săi dragi, a acceptat să devină preşedinte al juriului concursului Internaţional de Canto pentru tenori "Traian Grozavescu".

S-a stins din viaţă pe 4 martie 2005.