Relaţii cu publicul

Căutare în ştiri

Servicii ON-LINE

Primăria Lugoj

Consiliul Local

Documente publice

Achiziţii Publice

Compartiment Investiţii

Evidenţa persoanelor

autorizatii trafic greu

Compartiment Mediu

Protecţie civilă

Poliţia locală

Casa de Cultură

Despre oraş

Alte informaţii

Știri

Serviciul Social, ”Îngrijirea Persoanelor Vârstnice la Domiciliu”

Clic pe imagine pentru a mări
  În cadrul Direcției de Asistență Socială Comunitară Lugoj își desfășoară activitatea Serviciul Social, ”Îngrijirea Persoanelor Vârstnice la Domiciliu” .
  Serviciul social, vine în sprijinul persoanelor vârstnice, ca o alternativă viabilă a admiterii într-un centru rezidențial și în vederea limitării și depășirii unor situații de dificultate în scopul păstrării autonomiei și pentru a asigura o creștere a calității vieții.
  Serviciul social se adresează persoanelor vârstnice aflate în diverse grade de dependență asigurându-le acestora un set de servicii pentru ca acestea să beneficieze de îngrijire adecvată și corespunzătoare nevoilor individuale direct în mediul lor.
   Serviciul de îngrijire la domiciliul beneficiarului include:

  • ajutor pentru activităţile de bază ale vieţii zilnice: igienă corporală, îmbrăcare şi dezbrăcare, igiena eliminărilor, hrănire şi hidratare, mobilizare şi transfer, deplasarea în interior, comunicare;
  • ajutor pentru activităţi instrumentale ale vieţii zilnice: prepararea hranei sau livrarea acesteia,efectuarea de cumpărături, activităţi de menaj, însoţirea în mijloacele de transport, facilitarea deplasării în exterior, companie, activităţi de administrare şi gestionare a bunurilor;
  • asistență medicală: dozarea glicemiei, monitorizare TA, supravegherea administrării tratamentului, pansarea rănilor și tratamentul escarelor, ridicarea rețetelor medicale de la medicul de familie și cumpărarea lor de la farmacii.
Îngrijirea la domiciliu se realizează prin îngrijitori persoane vârstnice.

   Costul serviciului se stabilește in funcție de gradul de dependență și veniturile beneficiarului, conform H.C.L.97/30.07.2020.

  Pentru mai multe informații ne puteți contacta la sediul nostru:

Lugoj, Piața Victoriei nr. 4, (clădirea Primăriei), camera 11.

TEL. 0256 351441, int. 265 sau 0787574672


08.04.2022

Ultimele zece Știri: