Relaţii cu publicul

Căutare în ÅŸtiri

Servicii ON-LINE

Primăria Lugoj

Consiliul Local

Documente publice

Urbanism

Buget local

Achiziţii Publice

Compartiment Investiţii

Evidenţa persoanelor

autorizatii trafic greu

Compartiment Mediu

ProtecÅ£ie civilă

PoliÅ£ia locală

Casa de Cultură

Despre oraÅŸ

Alte informaţii

Știri

SEMNAREA PROTOCOLULUI DE ÎNFRĂȚIRE CU ORAȘUL MAKÓ DIN UNGARIA

Clic pe imagine pentru a mări
Vineri, 15 aprilie 2016, de la orele 11.00, la Cinematograful “Bela Lugosi” a avut loc şedinţa festivă a Consiliului Local Municipal Lugoj cu ocazia semnării Protocolului de Înfrățire dintre orașele Makó (Ungaria) și Lugoj.

Cu acest prilej a fost prezentă o delegație din partea orașului maghiar în frunte cu doamna Farkas Éva Erzsébet, Primarul Orașului Makó.

Primele contacte între comunitățile din Lugoj și Mako au avut loc în anul 1991 și au demarat cu ajutorul unor locuitori ai comunei Bodo, originari din Makó. De atunci între cele două orașe au avut loc schimburi la nivel cultural, un exemplu fiind spectacolele școlii de muzică, de fapt a fanfarei din Makó la Lugoj, au avut loc și relații între școli, schimburi de experiență și participări reciproce cu delegații la sărbătorile importante, respectiv Festivalul Cepei din Makó sau Ruga Lugojană.

Relația Lugoj-Makó a atins un alt nivel în anul 2012, odată cu începutul implementării proiectului transfrontalier dintre spitalele din cele două orașe, proiect care a rezolvat cateva probleme importante din cadrul celor două instituții medicale. Mai mult, în prezent se pregătește un nou proiect transfrontalier între cele două spitale și pe viitor cele două municipalități speră să colaboreze cu succes și la alte proiecte.

În luările de cuvânt cei doi edili au subliniat importanța momentului, văzut ca un catalizator al dezvoltării relațiilor bilaterale și diversificării domeniilor în care pot fi puse în practică proiecte comune între cele două municipalități.


18.04.2016

Ultimele zece Știri: