Relaţii cu publicul

Căutare în ştiri

Servicii ON-LINE

Primăria Lugoj

Consiliul Local

Documente publice

Urbanism

Buget local

Achiziţii Publice

Compartiment Investiţii

Evidenţa persoanelor

autorizatii trafic greu

Compartiment Mediu

Protecţie civilă

Poliţia locală

Casa de Cultură

Despre oraş

Alte informaţii

antet
titlu

În această săptămână în Sala de Consiliu a Primăriei Orașului Pancevo din Serbia a avut loc conferința de lansare a proiectului „BANAT SUN 4 ALL – Proiect pilot de promovare și implementare a utilizării energiei solare pentru încălzirea apei” (cod MIS-ETC 1298), proiect care beneficiază de o finanţare nerambursabilă din partea Uniunii Europene în cadrul Programului IPA de Cooperare Transfrontalieră România - Republica Serbia.

Obiectivul general al proiectului îl constituie îmbunătăţirea şi modernizarea sistemului de încălzire din Pancevo şi Lugoj prin utilizarea resurselor energetice regenerabile.

În Municipiul Lugoj proiectul prevede realizarea Studiului de Fezabilitate, a Proiectului Tehnic şi a Auditului Energetic pentru utilizarea energiei solare la furnizarea energiei termice (încălzire și apă caldă) la Grădiniţele cu program prelungit PP2, PP3, PP4 şi PP5, Cantina de Ajutor Social, Complexul de servicii pentru persoane vârstnice „Sf. Nicolae” şi Sala de Sport „Ioan Kunst Ghermănescu”.

Conferința organizată marți 29.03.2016 începând cu orele 12.00, la Pancevo a fost deschisă de viceprimarul orașului Pancevo, Saša Levnajič și Primarul Municipiului Lugoj, Francisc Boldea. Au mai luat cuvântul, Ana Ilič, director coordonare fonduri europene în Ministerul Integrării Europene din Serbia, Sandra Bozič, manager de proiect. La conferință au mai participat membrii echipei de proiect, specialiști, reprezentanți ai mass-media și o numeroasă asistență din partea municipalității Pancevo și societății JKP Grejanje.

Proiectul, finanțat în cadrul Programului IPA de Cooperare Transfrontalieră România - Republica Serbia are o valoare totală de 854.941,60 Euro, din care 75,58% reprezintă finanțarea nerambursabilă a Uniunii Europene.

Bugetul alocat prin proiect Municipiului Lugoj este de 180.181,60 Euro, din care 136.182,56 Euro este finanțarea din partea Uniunii Europene, 20.827,92 Euro este finanțarea națională din partea Guvernului României, iar Municipiul Lugoj contribuie cu 23.171,12 Euro.


Persoană de contact:
Liviu Sorin Savescu,
Asistent Manager Proiect
Tel: 0256-352.240; Fax: 0256-350.393;
E-mail: relatii.internationale@primarialugoj.ro