Relaţii cu publicul

Căutare în ştiri

Servicii ON-LINE

Primăria Lugoj

Consiliul Local

Documente publice

Achiziţii Publice

Compartiment Investiţii

Evidenţa persoanelor

Compartiment Mediu

Serviciul Public Sere și Zone Verzi

Serviciul Salubrizare al Municipiului Lugoj

Protecţie civilă

Poliţia locală

Casa de Cultură

Despre oraş

Alte informaţii

Oraşe înfrăţite \ Vârşeţ

Vârşeţ

[ SERBIA ]

Steag Serbia
Harta Serbia
Stema Vre

Aşezare Geografică

Comuna Vârşeţ (formată din oraşul Vârşeţ şi 22 de comunităţi învecinate) se află în partea de nord-est a Republicii Serbia, în provincia Voivodina - judeţul Banatul de Sud, la 84 km de Belgrad. Oraşul este situat la punctul de întâlnire a Câmpiei Panonice cu Munţii Vârşeţ, la o deprtare de 14 km de graniţa cu România.

Populaţie

Comuna Vârşeţ este o comunitate multietnică cu 54.396 de locuitori. Dintre cele 16 naţionalităţi diferite care trăiesc aici, cei mai mulţi sunt sârbi 39.418 (72,5%), apoi români 5.913 (10,8%) şi maghiari 2.619 (4,8%).

Economie

Vârşeţ este unul dintre cele mai importante centre agricole din Serbia, deţinând 54.000 de hectare de teren arabil deosebit de fertil. Regiunea este cunoscută şi pentru cultura viţei de vie şi vinurile sale. De asemenea, oraşul Vârşeţ este faimos pentru industria sa dezvoltată, în mod special pentru industria farmaceutică, industria vinului şi a berii, industria alimentară (dulciuri) şi industria textilă. Grupul farmaceutic Hemopharm este lider atât la nivel local, cât şi naţional.

Ziua şi Anul înfrăţirii

3 decembrie 2005

Proiecte Comune

"Cooperarea dintre municipalităţile din Lugoj şi Vârşeţ s-a concretizat într-o serie de manifestări comune cu caracter economic şi cultural. De asemenea, cele două oraşe au implementat împreună două proiecte cu finanţare nerambursabilă din partea Uniunii Europene: în 2007 un proiect turistic intitulat sugestiv "Semne către viitor", iar în 2009 un proiect de dezvoltare economică numit "Expo Lugoj-Vârşeţ - împreună spre un viitor mai bun".

Contact

Primar: Cedomir Zivkovic

Skupstina Opstina Vrsac

Trg Pobede 1

Tel. (013)-832.465; 832.572

Fax (013)-821.851

predsednik@vrsac.org.yu

www.vrsac.org.yu

Vre
Vre
Vre
Vre