Relaţii cu publicul

Căutare în ştiri

Servicii ON-LINE

Primăria Lugoj

Consiliul Local

Documente publice

Urbanism

Buget local

Achiziţii Publice

Compartiment Investiţii

Evidenţa persoanelor

autorizatii trafic greu

Compartiment Mediu

Protecţie civilă

Poliţia locală

Casa de Cultură

Despre oraş

Alte informaţii

Știri

Manifestare prilejuită de Unirea Principatelor Române
  Joi, 24 ianuarie 2019, începând cu ora 11:00, Primăria Municipiului Lugoj, în colaborare cu Casa de Cultură a Municipiului organizează în Piața Victoriei (sensul giratoriu) o manifestare prilejuită de Unirea Principatelor Române.
  Membrii Ansamblului folcloric Lugojeana, al Casei de Cultură a Municipiului, se vor prinde în horă invitând cetățenii prezenți să li se alăture. Municipalitatea invită lugojenii să ia parte în număr cât mai mare la acest eveniment care cinstește Mica Unire de la 24 ianuarie 1859.
  Unirea cea Mică din 24 ianuarie 1859 şi reformele lui Alexandru Ioan Cuza au pus bazele României moderne, constituind un pas imens pe drumul spre realizarea Marii Uniri din 1 decembrie 1918. Domnia lui Alexandru Ioan Cuza, deși scurtă (1859-1866), a fost perioada de maximă dezvoltare și modernizare a Principatelor Române, prin recunoașterea Unirii depline și crearea primului guvern unitar, dar și prin reformele sale - secularizarea averilor mănăstirești, reforma electorală, reforma agrară și a învățământului.
23.01.2019

Ultimele zece Știri: